کنجاک گام KGM
کنجاک گام KGM
تاریخ انتشار:99/11/13

کنجاک گام KGM

 کنجاک گام (E425) یک صمغ طبیعی گیاهی از گیاه کنجاک است و پودری سفید رنگ تا زرد کمرنگ میباشد. کنجاک گام همچنین به نام کنجاک گلوکومانان نیز شناخته می شود.

در صنایع غذایی و تولید مکمل های کاهش وزن مورد استفاده زیادی دارد و جزء افزودنیهای سالم در اکثر کشورها محسوب می شود. این ماده در سایزهای متفاوت و با درجه ویسکوزیته های متنوع بر حسب نیاز مشتری قابلیت تولید دارد.

کنجاک گام وزن مولکولی بالایی دارد. در آب سرد و آب گرم محلول است. ولی حلالیت آن به وسیله حرارت و به هم زدن مکانیکی افزایش می یابد. در ph=4-7 دارای ویسکوزیته بسیار بالایی می باشد و افزودن یک قلیای سبک به محلول باعث تشکیل یک ژل مقاوم به نرم شدن میشود. کنجاک گام در کانتینرهای دربسته و در مکان خنک با تهویه مناسب نگه داری می شود.

کنجاک گام به عنوان تغلیظ کننده، استابیلایزر، امولسیفایر و عامل ایجاد ژل در صنایع غذایی استفاده می شود.

خواص کنجاک گام

- محلول ویسکوز رقیق شونده با تنش

- به لحاظ ارگانولپتیکی احساس دهانی چربی

- ژل برگشت پذیر

- ژل شفاف

- توزیع پذیری مناسب در آب سرد

- ویسکوزیته با کاهش  pHکاهش می یابد، ژل در pH بالا تشکیل می گردد

- با صمغهای زانتان،کاراگینان،  لوکاست بین گام سازگار است و در ترکیب با آنها حالت سینرژیستی دارد

*اضافه کردن 0.02 تا 0.03 درصد کنجاک به %1 زانتان گام می توان ویسکوزیته را 2تا3 برابر افزایش دهداین محصول نباید در تولید فرآورده های غذایی خشک شده که مجددا" در جریان خوردن (بلع) جذب آب می نمایند و همینطور انواع ژله های قنادی مثل انواع mini-cups، مورد استفاده قرار گیرد.

کاربرد کنجاک گام در صنایع غذایی:                  

- نرمی بافت در محصولات پخت                                                                                          

- عامل ایجاد چسبندگی در انواع نودلها و به خصوص نودل برنج                               

- بهبود احساس دهانی  در بستنی به عنوان استابیلایزر

 - به عنوان امولسیفایر در نوشیدنیها                           

- پایداری کف در آبجو

- جهت شفاف سازی آبمیوه                                                                        

- به عنوان نگه دارنده به دلیل بلوکه کردن آب در گوشت،ماهی،میوه ها و سبزی ها

موارد منع مصرف صمغ کنجاک 

این محصول نباید در تولید فرآورده های غذایی خشک شده که مجددا" در جریان خوردن (بلع) جذب آب می نمایند و همینطور انواع ژله های قنادی مثل انواع mini-cups، مورد استفاده قرار گیرد.

محصولات کنجاک از سوی  WHO در فهرست ده غذای سالم برتر قرار گرفته اند و به عنوان یک ماده GRAS در ایالات متحده امریکا شناخته شده است و همچنین در صنایع غذایی اروپا به عنوان یک افزودنی مورد تایید می باشد.

نظرات کاربران

برای ثبت نظرات، نقد و بررسی شما لازم است ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.