گلیسرین یا گلیسرول در واقع یک افزودنی در صنایع غذایی یه شما می آید که خاصیت thickening دارد.گلیسرین جهت کنترل رطوبت در محصولاتی که حاوی آب و روغن هستند به کار می رود.
گلیسرول شیرین، شفاف، بیرنگ، بیبو و چسبناک است و معمولا در بشکه های 200 کیلویی عرضه می شود و در معرض هوا به آرامی رطوبت جذب میکند.
گلیسرول دارای عامل الکلی می باشد اما توسط انجمن رژیم آمریکا مانند یک کربوهیدرات طبقهبندی شده است. یک مولکول گلیسرول با ۱ یا 2 اسید چرب مونو و دی گلیسرید را میسازد . گلیسرین دارای کالری مشابه به شکر دارد اما یک گلیسمیک پایینتر و سوخت و ساز متفاوت درون بدن دارد بنابراین برخی مختصات تغذیهای گلیسرول را به عنوان یک شیرین کننده سازگار با رژیمهای کربوهیدرات پایین میپذیرد.
کاربرد گلیسرین در صنایع غذایی
- گلیسرین به عنوان یک ماده هیگروسکوپ یا جاذبه الرطوبه- جایگزین چربی و به عنوان پر کننده در محصولاتی مثل کیک و کلوچه
- عامل نرمی بافت کیک
- یکی از اجزای ژل کیک ها و امولسیفایر های سنتتیک مانند پلی گلیسرول پلی رسینولئات PGPR ,گلیسرول مونو استئارات و ...
- خاصیت نگهدارندگی به دلیل بلوکه کردن آب